Slimme bespaartips

Slim besparen

4 handige tips om minder energie te verbruiken.

Energie besparen kan op meerdere manieren. Uiteraard door goed te isoleren of gebruik te maken van zonnepanelen. Maar wist je dat je met KlikAanKlikUit ook kunt besparen op de sluipverbruikers? Zelfs de kleinste besparingen kunnen op jaarbasis al zorgen voor een besparing van tientallen euro’s. 
Om je op weg te helpen naar wat extra energiebesparingen hebben we een aantal handige bespaartips voor je op een rijtje gezet.

4x slim besparen

1. Stop met standby.

Zelfs als apparaten in de standby stand staan, verbruiken ze nog steeds stroom. Zonde eigenlijk. Door gebruik te maken van een van onze slimme stekkers i.c.m. een timer zorg je ervoor dat je televisie, speakers en andere apparaten volledig uitschakelen op vaste tijdstippen.

Wat heb je nodig?

Zo stel je het in.

1. Open ‘Regels’ in de app en druk rechtsboven op + om een regel aan te maken. Geef bij ‘Timer instelhulp’ de gewenste naam op en druk op ‘OK’.

2. Kies voor ‘Vast tijdstip’ en vervolgens je begintijd. Druk op ‘Volgende’.

3. Kies nu de gewenste dagen en maanden waarop de regel moet gelden en druk op ‘Volgende’.

4. Selecteer vervolgens de apparaten die je wilt uitschakelen door bij de betreffende apparaten ‘UIT’ te selecteren en druk rechtsboven op het vinkje.

5. De app vraagt nu of je ook een timer wil toevoegen om de apparaten aan te zetten? Kies voor ‘Ja’

6. Kies nu de tijd waarop de apparaten weer in standby gezet mogen worden en sla de regel op.

2. Beperk de grootverbruikers.

Elektrische kachels of airco's gebruiken een hoop energie. Zonde dus als deze langer aan staan dan nodig. Door slim gebruik te maken van de temperatuur voorkom je dat dit soort apparaten onnodig grootverbruiken.

Wat heb je nodig?

Zo stel je het in.

1. Zorg dat de temperatuursensor en de schakelaar in de app staan.

2. Open ‘Regels’ in de app en druk rechtsboven op + om een regel aan te maken. Geef bij ‘Regel’ de gewenste naam (bijvoorbeeld kachel uit) op en druk op ‘OK’.

3. Kies nu voor ‘Trigger’ en vervolgens ‘Temperatuur wordt hoger’. Selecteer hier de sensor.

4. Stel nu de temperatuur in waarboven je wil dat de kachel uitgeschakeld wordt.

5. Optioneel: kies een voorwaarde, bijvoorbeeld een bepaald tijdstip waarop deze regel actief moet zijn.

6. Open nu ‘Acties’ en selecteer ‘UIT’ bij de schakelaar die uitgeschakeld moet worden. In dit geval dus de stekker waar je kachel in zit. Sla op om de regel te voltooien.

3. Gebruik de uitschakelstand.

De uitschakelstand zorgt ervoor dat je verlichting automatisch uitgaat na een vastgestelde tijd. Deze optie is ideaal voor bijvoorbeeld trapverlichting of gangkastverlichting, die doorgaans niet lang hoeft te branden.

Wat heb je nodig?

Zo stel je het in.

Apparaten met ingebouwde uitschakeltijd beschikken over een klein wieltje aan de achterkant. Hiermee stel je in een handomdraai de uitschakeltijd vast. 

Je hebt de keuze uit meerdere tijden, variërend van 5 seconden tot een uur. Stel de uitschakeltijd in die past bij je woonsituatie en vergeet nooit meer het licht uit te doen.

4. Gebruik 1 lamp voor iedere sfeer.

De slimme Zigbee ledlampen van KlikAanklikUit geven je de mogelijkheid om voor ieder moment de juiste lichtkleur in te stellen. Met keuze uit maar liefst 16 miljoen kleuren heb je altijd de perfecte sfeer voorhanden. Dankzij Zigbee sturen de lampen hun status naar de app. Zo weet je zeker dat je lamp uit staat, zelfs als je van huis bent.

Wat heb je nodig?

Zo stel je het in.

Je bespaart eigenlijk al automatisch op je energierekening door gebruik te maken van slimme ledlampen. Vergeleken met traditionele verlichting, verbruikt led aanzienlijk (tot wel 10x) minder energie. Daarbij gaat een ledlamp veel langer mee, waardoor vervangen zelden tot nooit nodig is. Win-win!

Het bedienen van onze slimme ledlampen kan heel eenvoudig vanaf de bank met de app. Zo bespaar je zelf ook nog wat energie.