Rookmelders redden levens.
Overal te plaatsen zonder aansluiten
Pushmelding op je smartphone bij brand
Verlichting aan als het alarm gaat
Slimme draadloze rookmelder
Direct beveiligd, zonder ingewikkelde installaties
Kies voor slimme beveiliging. Plak de compacte draadloze rookmelder op elke gewenste plek in huis, koppel met de KlikAanKlikUit-app* en krijg een pushmelding op je smartphone in geval van brand. Zo ben je altijd en overal op de hoogte.
- Pushmelding in geval van nood
- Schakel de verlichting in bij brand
- Draadloos: overal te plaatsen zonder aansluiten
- Voldoet aan alle gestelde veiligheidsnormen
*Om te koppelen met de app heb je een Internet Control Station nodig.
Verplicht in 2022
Vanaf juli 2022 moeten alle huizen voorzien zijn van rookmelders.
Vanaf 1 juli 2022 worden rookmelders verplicht in iedere woning in Nederland. Voor nieuwbouwwoningen bestond deze regel al, maar is binnenkort dus ook van toepassing op bestaande bouw. Doel van de nieuwe regels is om het aantal slachtoffers bij woningbranden te verminderen.
De nieuwe regel stelt dat alle verdiepingen van een woning voorzien zijn van minstens een rookmelder. Bij kamerwoningen, zoals studentenhuizen, moet ook in iedere kamer een rookmelder hangen. Ook worden rookmelders in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt, verplicht.
Moet je dan voor juli zorgen voor extra bedrading en plafondaanluitingen om nieuwe rookmelders aan te leggen?
Nee, ook draadloze rookmelders op batterij vallen binnen de nieuwe wetgeving. Deze kun je dus gewoon op elke gewenste plek in huis ophangen, zonder dat de klusjesman langs hoeft te komen.
Uiteraard is het verstandig om te zorgen voor een rookmelder met een goede batterij die het liefst een aantal jaar meegaat. De slimme draadloze rookmelder van KlikAanKlikUit is hierin – met een verwachte batterijduur van 3 jaar – dus een prima keuze.
Aan welke eisen moet een rookmelder voldoen?
Er zijn een aantal eisen waaraan een rookmelder volgens de wet moet voldoen. Allereerst moet een rookmelder een CE-markering hebben en mag het geen ionische rookmelder zijn. Daarnaast is het Europese EN 14604 certificaat verplicht.
Voor rookmelders die op het net zijn aangesloten hebben is ook nog het NEN2555 certificaat nodig. Genoemde certificaten garanderen dat de rookmelder een goed geluidssignaal geeft, eenvoudig te plaatsen is en op tijd rook detecteert.
Wat als je woning niet aan de eisen voldoet?
Hoe er precies met de nieuwe wetgeving omgegaan zal worden is nog niet bekend, maar wie niet aan de eisen voldoet, riskeert mogelijk een boete of problemen met de verzekering in geval van brand. Je moet als verzekerde immers voldoen aan bepaalde wettelijke verplichtingen.
De verwachting is dat er niet direct streng gehandhaafd zal worden en dat er voornamelijk vanuit overheid en verzekeraars gestimuleerd zal worden om rookmelders te gebruiken. En terecht, want rookmelders redden echt levens!
Slimme Draadloze Rookmelder
Kies voor slim beveiligen met onze slimme rookmelder.
Pushmelding bij brand
Draadloos; overal te plaatsen
Luid alarm van 85dB
Combineer met andere KlikAanKlikUit apparaten
Waar plaats je je rookmelder juist niet?
Hier kun je beter geen rookmelders plaatsen.
Bij een ventilator of ventilatie-opening
Op tochtige plekken
Boven de verwarming
In de badkamer
Staat er apparatuur zoals een droger, plaats dan een rookmelder in de gang aan het plafond (op 50 cm afstand van de deur en op 50 cm afstand van muren.
In de badkamer
Staat er apparatuur zoals een droger, plaats dan een rookmelder in de gang aan het plafond (op 50 cm afstand van de deur en op 50 cm afstand van muren.
Waar plaats je een rookmelder?
Tips voor het correct ophangen van je rookmelders.
Plaats je rookmelder tegen het plafond
Omdat rook stijgt, herkent je rookmelder hier het snelst een brand.
Plaats de rookmelder zoveel mogelijk in het midden van het plafond
Op minimaal 50 centimeter van muren en hoeken (zie afbeeldingen)
Hang je rookmelder nooit te dicht (30-40cm) bij lampen.
Dit heeft er mee te maken dat een rookmelder vervuild kan raken door stof dat aangetrokken wordt door je lampen.
Schuin plafond? 90cm vanaf het hoogst gemeten punt!
Anders bestaat er de kans dat de rook de sensor niet op tijd bereikt door de stilstaande lucht in de nok.
Op zolder of in de kelder
Heb je een slaapkamer in de kelder of op zolder? Dan ben je vanaf juli 2022 verplicht de vluchtweg te voorzien van een rookmelder. Uiteraard is een melder in de kamer zelf nog beter. Geen slaapkamer, maar wel brandbare apparaten? In dat geval is een rookmelder niet verplicht, maar uiteraard wel raadzaam.
Lees je goed in
Lees altijd de gebruiksaanwijzing van je rookmelder voor je deze plaatst.
Hoe zit het met overige ruimtes?
Wat te doen met kelders en zolders.
Zolders en kelders
Heb je een (slaap/speel)kamer in de kelder of op zolder? Dan wordt het verplicht om de vluchtweg, vaak de gang naar de trap, te voorzien van een rookmelder. Uiteraard is ook hier het devies: een rookmelder is altijd zinvol, ook als er zich geen bijzondere ruimte in je kelder of op zolder bevindt.
Garage
Plaats in garages waar elektrische apparaten, zoals een e-bike, een elektrische auto of elektrisch gereedschap, worden opgeladen, bij voorkeur een rookmelder. Dit omdat accu's brand kunnen veroorzaken.
De rookmelderwijzer
Bekijk hoeveel rookmelders je nodig hebt.
Goed
Beter
Best
Supersnelle installatie
Ophangen, koppelen, slim beveiligd
Veelgestelde vragen
Alles over onze slimme draadloze rookmelder.
De slimme draadloze rookmelder van KlikAanKlikUit wordt geleverd met dubbelzijdig tape en schroefjes. Hiermee plak of schroef je heel eenvoudig de montageplaat op elke gewenste plek in huis. Vervolgens klik je de rookmelder vast door deze een kwartslag te draaien.
Nee, de slimme draadloze rookmelder van KlikAanKlikUit wertk op een batterij (deze is meegeleverd) en hoeft niet op het net te worden aangesloten.
Ja, de slimme draadloze rookmelder van KlikAanKlikUit heeft een CE-markering en is het EN 14604 gecertificeerd. Hiermee voldoet de rookmelder aan de gestelde eisen.
Ja, door de slimme draadloze rookmelder van KlikAanKlikUit te koppelen met het Internet Control Station maak je het mogelijk pushmeldingen te ontvangen en de batterijstatus van je rookmelders te bekijken in de app.
Zonder Internet Control Station werkt je rookmelder als een gewone rookmelder, met het voordeel dat je hem overal kunt plaatsen en deze zeer compact is. Om hem ‘slim’ te gebruiken en pushmeldingen te ontvangen op je smartphone, dien je deze te koppelen aan het Internet Control Station.
Ja, als je gebruik maakt van het Internet Control Station, kun je regels maken waarin je slimme draadloze rookmelder van KlikAanKlikUit samenwerkt met bijvoorbeeld een inbouwschakelaar of slimme stekker. Zo kan je bijvoorbeeld de lampen automatisch aan laten gaan of laten knipperen als het alarm van de rookmelder afgaat. Dit kan van levensbelang zijn als er ’s nachts brand uitbreekt. Of je kunt een apparaat dat is aangesloten op een slimme stekker laten uitschakelen om zo erger te voorkomen.
De verwachte levensduur van de batterij van de slimme draadloze rookmelder van KlikAanKlikUit is 3 jaar.
De slimme draadloze rookmelder van KlikAanKlikUit is te koop bij bijna alle online en offline verkooppunten van KlikAanKlikUit.
Je antwoord niet gevonden?
Neem contact op met onze klantenservice via info@klikaanklikuit.nl.