Product FAQ

Vraag en antwoord

Alles over de producten van KlikAanKlikUit.

Zenders en ontvangers

KlikAanKlikUit producten worden wereldwijd aangeboden onder het merk Trust Smart Home. Trust Smart Home en KlikAanKlikUit zijn dus compatibel met elkaar. Trust Smart Home Zigbee producten zijn ook compatibel met Philips Hue, Ikea Trådfri en Osram Lightify. Om de compatabiliteit van uw product te checken, kunt u gebruik maken van onze compatibiliteitscontrole.

Druk de ‘learn’ knop van de ontvanger 8 seconden in. Gedurende 15 seconden zal de LED op de ontvanger snel knipperen. Druk – tijdens het knipperen – kort de ‘learn’ knop van de ontvanger in. De ontvanger is nu gereset en zal niet meer reageren op een zender totdat u opnieuw een zender inleert.

“Druk de ‘learn’ knop van de ontvanger 1 seconden in. Gedurende 15 seconden zal de LED op de ontvanger langzaam knipperen. Stuur -tijdens het knipperen- vanuit de zender die u wilt afmelden een “”Uit”” signaal. De ontvanger zal ter bevestiging de aangesloten lamp 2x laten knipperen.

Op dezelfde wijze als de eerste zender. Er kunnen maximaal 6 zenders in het geheugen van de ontvanger worden opgeslagen (3 voor APA ontvangers).

Druk de ‘learn’ knop van de ontvanger 1 seconden in. Gedurende 15 seconden zal de LED op de ontvanger langzaam knipperen. Stuur -tijdens het knipperen- vanuit de zender die u wilt inleren een “Aan” signaal. De ontvanger zal ter bevestiging de aangesloten lamp 2x laten knipperen.

Alarmsysteem

Na het aanzetten van het alarmsysteem heeft deze een uitlooptijd van ongeveer 85 seconden. De uitlooptijd maakt het mogelijk om na het aanzetten van het beveilingssysteem uw omgeving te verlaten zonder het alarmsysteem te activeren. Binnen deze uitlooptijd zullen de sensoren niet reageren als deze worden geactiveerd. Na de uitlooptijd van ongeveer 85 seconden is het systeem actief en zullen de sensoren het alarm activeren als deze worden getriggerd.
Tijdens het activeren van het alarmsysteem zal de LED van de remote 1,5 seconde branden. Als het alarmsysteem goed is geactiveerd (goed is gearmed) knippert de LED in de Sirene elke 7 seconden.

Dit komt omdat een van de gekoppelde sensoren nog open staat of de tamper schakelaar van de ALSIR-2000 of ALMDT-2000 niet goed is ingedrukt. Als het alarmsysteem aan wordt gezet gaat deze meteen controleren of alle sensoren dicht zijn. Is dit niet het geval dan geeft het alarmsysteem meteen een waarschuwing door 20 seconden te loeien. Controleer of alle sensoren goed dicht zijn en de anti-sabotage schakelaar van de ALSIR-2000 en de ALMDT-2000 goed zijn ingedrukt. Het alarmsysteem stopt met loeien als sensor welke nog open staat gesloten wordt. Hierna gaat het beveiligingssyteem verder met de uitlooptijd.

Aan het alarmsysteem kunnen in totaal maximaal 16 apparaten worden gekoppeld.

Het is alleen mogelijk het alarmsysteem direct te koppelen met de ALMDT-2000, de ALKCT-2000 en de ALMST-2000.
Wanneer u het alarmsysteem combineert met de ICS-2000 is het wel mogelijk om bestaande KlikAanKlikUit zenders te koppelen aan het alarm. Activeer of deactiveer het alarm bijvoorbeeld met uw AWST-8800 wandschakelaar.

Log uit en weer in op de App. Mocht dit niet helpen, controleer de batterijen.

Schakelen en dimmen

Druk één keer op de “aan” toets van de afstandsbediening/wandschakelaar om de lamp in te schakelen. Druk nogmaals op “aan” om de dimloop te activeren. De lichtsterkte varieert nu langzaam van zwak naar sterk en terug naar zwak. Druk een derde keer op de “aan” toets om de lichtsterkte vast te leggen in het geheugen en de dimloop te stoppen.

U heeft per abuis de dimloop van de dimmer geactiveerd door, terwijl de lamp ingeschakeld was, nogmaals een “aan” signaal naar de ontvanger te sturen. Schakel de verlichting uit en opnieuw aan om de dimmer te laten terugkeren naar de vastgelegde lichtsterkte.

Ja, onze dimmers zijn voorzien van een zgn. Soft start- en stopsysteem, waarbij de lamp langzaam aan- en uitgaat.

Draadloze deurbellen

Druk eerst op de volumeknop om het gewenste volumeniveau in te stellen. Druk vervolgens op de melodieknop om 1 van de 5 melodiën te selecteren. Druk kort op de verbindknop en de LED-indicator gaat langzaam knipperen. Zend een “aan”-signaal, met een KlikAanKlikUit zender tijden het knipperen. Zodra de code wordt ontvangen, geeft de draadloze deurbel 2x een kort geluidssignaal.

Op dezelfde wijze als de eerste zender. Er kunnen maximaal 4 zenders in het geheugen van de ontvanger worden opgeslagen.

Waarschijnlijk is het geheugen vol. Er kunnen maximaal 4 zenders in het geheugen van de ontvanger worden opgeslagen. Volg de stappen onder “”afmelden zender”” om dit op te losssen:

“(1) Druk 1 seconde op de verbindknop. De leermode zal 15 seconden actief zijn en de LED indicator op de ontvanger zal langzaam knipperen.

(2) Stuur terwijl de leermode actief is een uit-signaal met de KlikAanKlikUit zender waarvan u de zendcode uit het geheugen van de ontvanger wilt verwijderen.

(3) Ter bevestiging geeft de draadloze deurbel 2x een kort geluidssignaal Herhaal deze procedure om meerdere zenders of zendcodes af te melden.

(1) Druk 1 seconde op de verbindknop. De leermode zal 15 seconden actief zijn en de LED indicator op de ontvanger zal langzaam knipperen.

(2) Stuur terwijl de leermode actief is een uit-signaal met de KlikAanKlikUit zender waarvan u de zendcode uit het geheugen van de ontvanger wilt verwijderen.

(3) Ter bevestiging geeft de draadloze deurbel 2x een kort geluidssignaal Herhaal deze procedure om meerdere zenders of zendcodes af te melden.

(1) Druk op de verbindknop (ca. 8 seconden) totdat de LED indicator vanzelf snel gaat knipperen. De wismode zal 15 seconden actief zijn en de LED indicator op de ontvanger zal snel knipperen.

(2) Druk terwijl de wismode actief is nogmaals 1 seconde op de leerknop om te bevestigen dat u het geheugen volledig wilt wissen.

(3) Ter bevestiging geeft de draadloze deurbel 2x een kort geluidssignaal

Internet Control Station

Controleer of de ICS-2000 zich in hetzelfde netwerk bevindt als de smartphone/tablet. Probeer nogmaals de ICS-2000 te registreren. Mocht dit niet lukken, dan kunt u kiezen voor “handmatig” verbinden zoals beschreven in de handleiding.

Dit is mogelijk. Open de App met uw ICS-1000 op een andere smartphone/tablet dan waar u de ICS-2000 App open heeft. Volg stap 14 in de bijgeleverde handleiding van de ICS-2000. Wanneer het dialoog verschijnt om het signaal van een zender te klonen geeft u een AAN signaal in uw ICS-1000 App van de ontvanger die u wilt overzetten naar de ICS-2000. Herhaal deze stappen voor andere ontvangers die u ook wilt overzetten.

Controleer of de netwerkkabel is verbonden met de modem/router en de control station
Controleer of the stroomadapter is verbonden met het stopcontact en de control station

1. Druk de netwerkkabel en de stroomkabel stevig in de control station en de modem/router
  2. Verbind de control station direct aan de modem
  3. Ontkoppel en verbind de stroomadapter opnieuw
  4. Controleer of uw internet actief is

Vermoedelijk speelt de timer wel af, maar op een andere tijd dan u verwacht. Ga in de app naar Meer > Instellingen en stel daar uw locatie en tijdzone opnieuw in. Controleer vervolgens of dit werkt.

Open de app en ga naar Meer > Instellingen en controleer hier of de verbinding op lokaal staat. Als de telefoon niet in hetzelfde netwerk als het Internet Control Station zit, kan de aansturing langer duren.

Premium / Zigbee-producten

Vaak is afstand het probleem. Verkort de afstand tussen de sensor en het Internet Control Station of plaats een slimme ledlamp of slimme stekker ZCC-3500 om deze als meshing-product te laten fungeren. Meshing betekent dat het bereik van Zigbee producten vergroot wordt doordat deze het signaal niet alleen ontvangen, maar ook doorsturen.

Werkt dit niet. dan is het mogelijk dat het wifi-signaal te sterk is. Neem contact op met support, zij kunnen het Zigbee-kanaal aanpassen in het Internet Control Station. Na deze handeling dienen alle aangesloten Zigbee-producten opnieuw te worden gekoppeld.

Zet de slimme lamp 5 keer achter elkaar aan en uit. Op die manier komt de lamp in de koppelmodus, waarmee de lamp ook meteen gereset wordt.

Aan de zijkant van de sensor zit een koppelknop (een kleine opening om de sensor in koppelmodus te zetten). Druk deze ten minste 5 seconden in om de sensor te resetten. De led zal snel knipperen om aan te geven dat de sensor gereset is.

Houd de uitknop van de afstandsbediening ten minste 10 seconden ingedrukt. Zodra alle ledjes van de kanaalkeuzeknop oplichten, is de reset geslaagd.

Dat kan. Volg hiervoor de volgende stappen in de Hue app:

1. Ga naar [Instellingen]
  2. Selecteer [Accessoire Configuratie]
  3. Druk op de [+] knop
  4. Selecteer [Hue dimmer schakelaar]
  5. Kies [Optie 1]
  6. Selecteer [LED knippert]

Volg vervolgens onderstaande stappen met je ZYCT-202 afstandsbediening:

1. Houd de afstandsbediening binnen 2 meter van de Hue bridge
  2. Houd de [Smart Group knop] ingedrukt tot de leds onder kanaal 1 t/m 5 één keer knipperen
  3. Laat de knop los
  4. Je kunt nu lampen via Touchlink verbinden zoals beschreven in de handleiding

Opmerking: de bevestiging van het koppelen gebeurt met de kanaal-leds op de afstandsbediening. De Hue App toont geen bevestiging en de afstandsbediening zal niet verschijnen in de Hue App. Maar je kunt nu wel je lampen verbinden met je afstandsbediening via Touchlink (zie handleiding) zonder dat de lampen hun verbinding met de Hue bridge verliezen.

Opmerking 2: Werkt alleen als de ZYCT-202 nog niet gekoppeld is met een ander apparaat.

Als de ZYCT-202 al eerder gekoppeld is, eerst resetten: houd de [UIT] knop op de afstandsbediening 10 seconden ingedrukt, totdat alle LEDS gaan branden om de reset te bevestigen.

App ondersteuning

Hulp nodig bij het gebruik van de KlikAanKlikUit-app?