<< Support
Antwoord op je vragen.
Druk de ‘learn’ knop van de ontvanger 8 seconden in. Gedurende 15 seconden zal de LED op de ontvanger snel knipperen. Druk – tijdens het knipperen – kort de ‘learn’ knop van de ontvanger in. De ontvanger is nu gereset en zal niet meer reageren op een zender totdat u opnieuw een zender inleert.
“Druk de ‘learn’ knop van de ontvanger 1 seconden in. Gedurende 15 seconden zal de LED op de ontvanger langzaam knipperen. Stuur -tijdens het knipperen- vanuit de zender die u wilt afmelden een “”Uit”” signaal. De ontvanger zal ter bevestiging de aangesloten lamp 2x laten knipperen.
Druk de ‘learn’ knop van de ontvanger 1 seconden in. Gedurende 15 seconden zal de LED op de ontvanger langzaam knipperen. Stuur -tijdens het knipperen- vanuit de zender die u wilt inleren een “Aan” signaal. De ontvanger zal ter bevestiging de aangesloten lamp 2x laten knipperen.
OF
Als de lamp UIT staat, schakel met de bedrade schakelaar AAN-UIT-AAN, de aangesloten lamp gaat 3x AAN-UIT (en LED op de ontvanger knippert) en de ontvanger staat in pairing mode.
Op dezelfde wijze als de eerste zender. Er kunnen maximaal 6 zenders in het geheugen van de ontvanger worden opgeslagen (3 voor APA ontvangers).
U heeft per abuis de dimloop van de dimmer geactiveerd door, terwijl de lamp ingeschakeld was, nogmaals een “aan” signaal naar de ontvanger te sturen. Schakel de verlichting uit en opnieuw aan om de dimmer te laten terugkeren naar de vastgelegde lichtsterkte.
Ja, onze dimmers zijn voorzien van een zgn. Soft start- en stopsysteem, waarbij de lamp langzaam aan- en uitgaat.
Het kan voorkomen dat verlichting die uitgeschakeld is toch zacht blijft branden. Dat gebeurd vaker; het relais in de ontvanger schakelt de stroom in principe helemaal uit. De KlikAanKlikUit ontvangers schakelen enkelpolig. Dat wil zeggen dat alleen de fase wordt geschakeld. Als het relais de nul schakelt (omdat de stekker er verkeerd om inzit), blijft er spanning op het snoer staan. Het zou nu kunnen zijn dat door inductieve overspanning van de fase op de nul (bij een lang snoer) er toch een bepaalde spanning op blijft.
U kunt dit verhelpen door de stekker (onze stekker) andersom in het stopcontact te steken (‘ompolen’). Nog netter is het om in het stopcontact de Fase en Nul om te wisselen.
De aansturing van de ontvangers gaat via een RF-signaal (radiofrequentie). Dit heeft als voordeel dat – in tegenstelling tot infrarood – het signaal door muren en ramen gaat. Nadeel is dat de ontvangers op elkaar kunnen reageren als ze (te) dicht op elkaar zitten. Interferentie wordt dat genoemd.
Wij adviseren dan ook om de ontvangers 50 cm. uit elkaar te plaatsen. U zou – als dit niet kan – nog kunnen proberen om 1 ontvanger omhoog te plaatsen en 2 naar beneden; zo staat de interne antenne anders.
Het kan problemen opleveren als de 2 ontvangers op 1 stroomkring zitten. Het is wat eenvoudiger uit te leggen met een voobeeld;
—–[ontv 1]——-[ontv 2]——
De stroom zal altijd een kring moeten vormen om te kunnen functioneren dus als 1 aangezet wordt, zal ook 2 aangezet moeten worden om de stroom doorgave rond te maken, als deze namelijk uit staat zal dit niet gaan omdat deze dan de stroom toevoer afsnijd.
—-[dimmer 1]—-[ontv 2]—–
In bovenstaande situatie (wat waarschijnlijk uw situatie is) zal, als ze allebei aanstaan (en dus de kring compleet maken zoals boven aangegeven), er ook een probleem kunnen staan als de dimmer aanstaat. Doordat onze dimmers werken met fase aansnijding kan het zo zijn dat als de dimmer op 50% staat, er ook maar 50% van de normale stroom de volgende ontvanger bereikt. Wat dus misschien niet genoeg kan zijn om de ontvanger volledig van stroom te voorzien,
Wij raden deze opstelling af maar als het functioneel is via deze weg, kunt u er voor kiezen om dit te behouden maar dan helaas wel met het ‘rommelen’.
Het eindresultaat van het dimmen is altijd de combinatie van dimmer en lamp. Op het moment dat die perfect met elkaar in sync zijn krijg je het beste resultaat. Wij hebben met de ACM-250 een redelijk breed inzetbare dimmer ontwikkeld: hij heeft zowel fase aansnijding als afsnijding (RC en RLC) en je kunt de dimrange vergroten/verkleinen om flikkering aan de onderzijde van de range te voorkomen. Als dit het probleem niet verhelpt kan het zijn dat er een andere lamp moet worden gebruikt.
Uiteraard kan er best een product van ons defect raken, echter als er meerdere ontvangers tegelijk defect raken is er vaak meer aan de hand. Een stroomstoring waarna de stroom er met een (te) hoge piek weer opgezet wordt zou zo’n reden kunnen zijn.