<< Support

Vragen over zenders

Antwoord op je vragen.

Algemene vragen

“Druk de ‘learn’ knop van de ontvanger 1 seconden in. Gedurende 15 seconden zal de LED op de ontvanger langzaam knipperen. Stuur -tijdens het knipperen- vanuit de zender die u wilt afmelden een “”Uit”” signaal. De ontvanger zal ter bevestiging de aangesloten lamp 2x laten knipperen.

Op dezelfde wijze als de eerste zender. Er kunnen maximaal 6 zenders in het geheugen van de ontvanger worden opgeslagen (3 voor APA ontvangers).

Druk de ‘learn’ knop van de ontvanger 1 seconden in. Gedurende 15 seconden zal de LED op de ontvanger langzaam knipperen. Stuur -tijdens het knipperen- vanuit de zender die u wilt inleren een “Aan” signaal. De ontvanger zal ter bevestiging de aangesloten lamp 2x laten knipperen.

Druk één keer op de “aan” toets van de afstandsbediening/wandschakelaar om de lamp in te schakelen. Druk nogmaals op “aan” om de dimloop te activeren. De lichtsterkte varieert nu langzaam van zwak naar sterk en terug naar zwak. Druk een derde keer op de “aan” toets om de lichtsterkte vast te leggen in het geheugen en de dimloop te stoppen.

U heeft per abuis de dimloop van de dimmer geactiveerd door, terwijl de lamp ingeschakeld was, nogmaals een “aan” signaal naar de ontvanger te sturen. Schakel de verlichting uit en opnieuw aan om de dimmer te laten terugkeren naar de vastgelegde lichtsterkte.

Een bereik in het vrije veld van 75 meter is geen uitzondering. Binnenshuis hanteren wij een bereik van zo’n 30 meter. Een signaal wordt ons inziens altijd verstuurd; het komt ook altijd aan bij de ontvangers, mits:

 • De afstand overbrugbaar is
 • Er geen barrières zijn in vorm van staal (veel wapening in beton en of metaalfolie in warmte werend glas)
 • De lucht ‘schoon’ is (geen ander – tijdelijk – RF signaal in de lucht)

Mocht het zo zijn dat het signaal de afstand niet kan overbruggen kunt u altijd een signaalversterker/repeater overwegen (AEX-701)

U drukt op de versterker de leerknop 1 sec in. De led op de AEX-701 zal gaan knipperen. U drukt daarna op aan van het apparaat wat u wilt versterken (bijv. lamp achtertuin) in uw telefoon of tablet. De AEX is nu gekoppeld en zal het signaal doorsturen.

Voor het verwijderen van de ingestelde codes (resetten van het geheugen):

 1. Druk de LEARN-toets in.
 2. Houdt deze ingedrukt tot dat de LED aan de voorzijde snel gaat knipperen.
 3. Dit gebeurd na ong. 6 seconden
 4. Laat nu de LEARN-knop los.
 5. Druk nu nogmaals kort de LEARN-toets in tijdens het snel knipperen
 6. De LED schakelt nu 2 x in- en uit ter bevestiging

Nu is het geheugen leeg en kunt u de zender opnieuw aanmelden:

 1. Druk de LEARN-toets kort in.
 2. De LED aan de voorzijde gaat langzaam knipperen.
 3. De LED knippert gedurende 15 seconden
 4. Geef – tijdens het knipperen – een AAN-signaal met de zender
 5. De LED schakelt nu 2 x in- en uit ter bevestiging

Je antwoord niet gevonden?

Heb je niet kunnen vinden wat je zocht?