Veilig op vakantie

Als je op vakantie bent, wil je wel dat je huis zo veilig mogelijk achterblijft. Een manier om dat te doen is door het licht aan te laten of ‘s avonds aan te zetten.

Het automatisch inschakelen van het licht werkt goed als preventieve maatregel tegen inbraak. Inbrekers worden vaak aangetrokken tot huizen waarvan het duidelijk is dat de bewoners weg zijn. Een huis waarvan de gordijnen al dagenlang gesloten zijn en waar geen tekenen van leven te zien zijn, is een aantrekkelijk doelwit.

Een huis waar het licht dagelijks brandt kan er voor zorgen dat inbrekers denken dat er iemand thuis is, waardoor de kans groter wordt dat ze jouw huis overslaan.

KlikAanKlikUit heeft verschillende manieren om het licht aan te zetten als je zelf niet thuis bent. Hieronder een aantal mogelijkheden::

  1. Gebruik een afstandsbediening met timer en stel een tijd in waarop je lampen aan moeten gaan (en weer uit). Combineer de afstandsbediening met een ontvanger die past bij je lamp(en).
  2. Gebruik een schemersensor die het licht aanzet bij schemering. Een voordeel hiervan is dat deze sensor het hele jaar lang meebeweegt met hoe laat het buiten donker wordt.
  3. Gebruik de Smart Bridge om al je KlikAanKlikUit ontvangers te voorzien van timers. Daarbij kan je ook vanaf je vakantieadres al je lampen (en apparaten) aan- en uitzetten.
  4. Laat verschillende lampen branden: door verschillende lampen in je huis aan te zetten, lijkt het alsof er daadwerkelijk iemand thuis is. Zet bijvoorbeeld een lampje in de slaapkamer aan en een lamp in de woonkamer of zet ze zelfs op andere tijden aan. Ook dit kan je doen met een van bovengenoemde oplossingen.