Vergeet nooit meer om het licht uit te doen

Het overkomt ons allemaal wel eens: je gaat van huis om je onderweg te bedenken dat je het licht niet hebt uitgezet. Zonde, want het aan laten staan van je verlichting zorgt voor onnodige kosten op je energierekening.

Gelukkig zijn er oplossingen die dit probleem kunnen oplossen, zoals het gebruik van contactsensoren en bewegingsmelders.

Contactsensoren zijn handig als je wil dat de verlichting automatisch aangaat zodra je de kamer binnenkomt. Deze sensoren worden vaak gebruikt in kantoren, toiletten en andere openbare ruimtes. Wanneer je de ruimte betreedt, gaat het licht automatisch aan en wanneer je de kamer verlaat, schakelt het licht automatisch uit.

Bewegingsmelders zijn handig als je wil dat de verlichting automatisch aangaat zodra er beweging is gedetecteerd. Deze sensoren worden vaak gebruikt op plekken waar licht niet constant hoeft te brande, bijvoorbeeld in gang of bij de trap. Als er beweging wordt gedetecteerd, schakelt het licht automatisch in en na een bepaalde tijd zonder beweging, gaat het licht automatisch weer uit.

KlikAanKlikUit heeft diverse sensoren waarmee je licht nooit langer brandt dan nodig. Deze sensoren zijn draadloos, waardoor je ze op elke gewenste plek kunt plaatsen. Bovendien kun je ze combineren met een Start-line ontvanger naar keuze, zoals een stekkerschakelaar of inbouwschakelaar. Let op: het is niet aan te raden om een contact- of bewegingssensor te combineren met een dimmer, omdat deze apparaten niet optimaal samenwerken.