Slim besparen

Besparen op een slimme manier.

Bespaar energie; goed voor je portemonnee, goed voor jou.

Energieverbruik is een veelbesproken thema, zeker nu de prijzen van gas en electriciteit door het dak gaan. Met de forse stijging van de energieprijzen kunnen de kleinste besparingen al behoorlijk schelen in de portemonnee. Met behulp van KlikAanKlikUit kun je heel eenvoudig wat extra energie besparen, met name door het sluipverbruik in huis te verminderen.

Sluipverbruik, wat is het precies?
Sluipverbruik is de elektriciteit die apparaten nodig hebben als ze op stand-by staan of als ze niet worden gebruikt. Denk daarbij aan apparaten zoals de televisie, modem, radio en spelcomputers, die het meerendeel van de dag niet gebruikt worden, maar toch energie verbruiken. De kans is groot dat je zelf een aantal van deze apparaten in huis hebt en deze ook niet langer dan een paar uur per dag (m.u.v. de modem) en zeker niet ’s nachts gebruikt.

Kortom, genoeg reden om deze apparaten wat vaker volledig uit te schakelen.

Sluipverbruik, een stille energieslurper.
Enpuls heeft in samenwerking met KlikAanKlikUit onderzoek gedaan naar het sluipverbruik van het gemiddelde huishouden en hoeveel je hierop kunt besparen.

Onderstaande cijfers uit dit onderzoek laten zien welke apparaten in een gemiddeld huishouden de meeste ‘onnodige’ energie verbruiken. Hiervoor is Enpuls ervan uitgegaan dat deze apparaten vier uur op een dag gebruikt worden. De overige 20 uur worden gezien als sluipverbruik.

  • Interactieve tv – 29 watt (kan oplopen tot meer dan 56 watt!)
  • Modem – 8,9 watt
  • Spelcomputer – 8,2 watt (kan oplopen tot meer dan 15,7 watt!)
  • Wi-Fi versterker – 3,1 watt
  • Geluidsinstallatie – 5,1 watt
  • Printer – 1,3 watt
  • Tv – 0,5 watt

Uit dit onderzoek concludeert Enpuls dat een gemiddeld huishouden tot wel €100 per jaar kan besparen. Met de huidige energieprijzen kan zou dit omgerekend zelfs neerkomen op een jaarlijkse besparing van meer dan €150!

Het volledige onderzoek van Enpuls bekijken? Download hem hier.

Klik, Klik, Klaar, Bespaar

Sluipverbruik verminderen in 3 stappen, gewoon met een starterset.

KlikAanKlikUit heeft tal van slimme mogelijkheden om sluipverbruik terug te dringen. Alleen al met een stekkerset kun je 3 apparaten handmatig volledig uitschakelen. Gebruik in dat geval voor het slapen gaan bijvoorbeeld de ALLES UIT knop op de meegeleverde afstandsbediening en het sluipverbruik van de aangesloten apparaten is verdwenen. ’s Ochtends zet je met dezelfde afstandsbediening alles weer aan.

Bye bye standby!

Voorkom sluipverbruik en zet al je apparatuur 's nachts uit

Deur dicht, licht uit.

Vergeet nooit meer het licht uit te doen.

Meer slimme besparing

Besparen op meerdere manieren.

Gebruik de automatische uitschakeltijd.

De enkelvoudige wandschakelaars voor binnen beschikken over een zogenaamde uitschakeltijd, waarmee je je geschakelde lamp of apparaat automatisch uitzet na bijvoorbeeld 5 of 30 seconden of na een paar minuten.

Gebruik de automatische uitschakeltijd.

Wist je dat apparaten in de standby stand nog steeds energie verbruiken? Door gebruik te maken van timers schakel je jouw televisie, speakers en andere apparaten volledig uit op vaste tijdstippen en bespaar je jaarlijks een paar tientjes extra.

Schakel grootverbruikers automatisch uit.

Met name op zwaardere apparaten kun je een hoop energie besparen. Koppel een KlikAanKlikUit-contactsensor aan de airconditioner en hij zal automatisch uitschakelen als een raam geopend wordt.

Vergeet nooit meer het licht uit te zetten.

Bewegingssensoren en deursensoren zijn de perfecte oplossing om te automatiseren en energie te besparen. Doe jij de voorraadkast weer dicht, dan gaat de lamp automatisch uit. Zo hoef je nooit meer te twijfelen of je het licht hebt uitgezet.

De groene Q&A

Rene vertelt je alles over slim besparen!