De Grote Huisverbouwing – De badkamerverlichting draadloos bedienen

In de eerste aflevering 4 van seizoen van De Grote Huisverbouwing zie je hoe klusser Sarkar een nieuwe badmamerspiegel voorziet van een draadloze wandschakelaar en inbouwmodule. Dankzij het kleine formaat van de inbouwschakelaar is deze eenvoudig en onzichtbaar weg te werken achter het meubel. Zo is de lamp van de spiegel klaar om bediend te worden vanaf een zelfgekozen plek in de badkamer.

De keuze van Sarkar

In dit project is gekozen voor een inbouwschakelaar voor bestaande schakelingen. Hierdoor is de schakelaar te bedienen met zowel een zender van KlikAanKlikUit als (max 2) bestaande wandschakelaars. Zo kun je verlichting dus bedienen vanaf verschillende plekken en op verschillende manieren.

Badkamers en andere sanitaire ruimtes worden steeds vaker voorzien van trendy zwart schakelmateriaal.
In dat geval is een witte zender van KlikAanKlikUit misschien niet wat je wil. Om die reden heeft KlikAanKlikUit een zware variant van de draadloze wandschakelaar uitgebracht. Deze schakelaar heeft dezelfde slimme mogelijkheden, zoals uitschakeltijd en verwisselbare drukknoppen, maar past een stuk beter bij bestaand zwart schakelmateriaal of in ruimtes met donkere kleuren.