De Grote Huisverbouwing – Een kamer opsplitsen – Lamp bedienen zonder extra draden

Van één kamer twee kamers maken is best een klus. Naast het plaatsen van een of meer muren, is ook elektra een uitdaging. Het kan zo zijn dat er al meerdere aansluitpunten aanwezig zijn, maar meestal is het trekken van extra bedrading vereist.

Klusser Ad laat zien hoe je een heleboel tijd kunt besparen door gebruik te maken van draadloze wandschakelaars van KlikAanKlikUit. Deze zijn op elke willekeurige plek op te plakken (of gewoon naast het bed te leggen) en te combineren met onze inbouwmodules. Zo bedien je iedere lamp in huis draadloos.

De keuze van Ad

Voor dit project heeft Ad gebruik gemaakt van een draadloze enkele wandschakelaar in combinatie met een inbouwschakelaar. De wandschakelaar plaats je op elke gewenste plek; of het nu een muur is, het hoofdbord van je bed of tegen een kledingkast.

Bovendien kan je uitschakeltijd instellen, waardoor de wandschakelaar je lamp automatisch uitschakelt na een bepaalde tijd. Ideaal voor hen die weleens het licht vergeten uit te zetten.

De gebruikte inbouwschakelaar is te bedienen met iedere KlikAanKlikUit-zender. Wil je ook bestaande (bedrade) wandschakelaars blijven gebruiken, kies dan voor de inbouwschakelaar voor bestaande schakelingen.