De Grote Huisverbouwing – Lamp in het toilet automatiseren met een bewegingssensor

Verlichting automatiseren heeft een aantal voordelen: je hoeft niets te doen om de verlichting aan te zetten (wat vooral in het donker handig is) en je kan nooit meer vergeten om het licht weer uit te doen, omdat je lamp vanzelf weer uitgaat.

KlikAanKlikUit heeft verschillende apparaten waarmee je verlichting en apparaat in huis en tuin kunt automatiseren. Veelgebruikt zijn onze draadloze sensoren, waarmee je lampen kunt schakelen zodra je een ruimte binnenloopt of wanneer je een deur of raam opent.

Bij de verbouwing van een toilet gebruikt Ad de draadloze bewegingssensor van KlikAanKlikUit om de lamp automatisch te bedienen bij binnenkomst (en vertrek). 

De keuze van Ad

De draadloze bewegingssensor is overal te plaatsen en schakelt een ontvanger (inbouw- of stekkerschakelaar) direct in bij beweging.

Nadat er geen beweging meer wordt gedetecteerd, wordt de verlichting of het apparaat automatisch weer uitgeschakeld. Dit is instelbaar op 5 seconden of 1, 5 of 10 minuten. Ook de lichtgevoeligheid is instelbaar: hoog (altijd), middel (’s avonds en ’s nachts) en laag (alleen ’s nachts).

Dankzij de automatische uitschakelfunctie blijft verlichting nooit onnodig lang branden. Ideaal voor de wc of badkamer.

Meer mogelijkheden om te automatiseren

Apparaten met instelbare uitschakeltijd en/of timers