De Grote Huisverbouwing – Lampen bedienen vanaf elke gewenste plek in huis

Bij het bedienen van verlichting in huis ben je bijna altijd gebonden aan vaste (bedienings)punten. Soms maakt een lamp gebruik van twee wandschakelaars (hotelschakeling), maar toch is er geen mogelijkheid om andere (meer logische) plekken te voorzien van een schakelpunt.

Dankzij zenders van KlikAanKlikUit is dit verleden tijd. Zo zijn al onze wandschakelaars draadloos, waardoor je deze op elke plek in huis kunt bevestigen en bedienen.

Ad maakt gebruik van deze mogelijkheid om meerdere lampen te bedienen vanaf een zelfgekozen plek. Dit doet hij door een draadloze dubbele wandschakelaar te combineren met een van onze inbouwschakelaars.

De keuze van Ad

Voor dit project gebruikt Ad de draadloze dubbele wandschakelaar in combinatie met een inbouwschakelaar. De wandschakelaar is overal te plaatsen en heeft als voordeel dat je beide knoppen kunt koppelen aan één of meer KlikAanKlikUit-ontvangers (en dus lampen).

Heb je dimbare lampen, dan is dat ook geen probleem. De wandschakelaar heeft een handige techniek, waardoor de knoppen ook te gebruiken zijn om mee te dimmen.

De gebruikte inbouwschakelaar is te bedienen met iedere KlikAanKlikUit-zender. In dit project is gebruik gemaakt van een inbouwschakelaar voor bestaande schakelingen. Deze schakelaar heeft als voordeel dat bestaande, bedrade wandschakelaars ook hun werk blijven doen.

Meer draadloos schakelmateriaal