Weten dat er wordt aangebeld zonder dat de bel gaat.

Een slimme deurbelset van KlikAanKlikUit heeft vele voordelen. Zo kun je de bel op elke gewenste plek in huis plaatsen en is het mogelijk om meerdere bellen aan elkaar te koppelen. Maar er is meer. Zo kan je de bel zo instellen, dat de draadloze deurbel overdag een geluidsignaal geeft, terwijl je ’s avonds alleen een pushmelding ontvangt. Wel zo handig als er iemand ligt te slapen..

Dit heb je nodig:

1. Smart Bridge (of Internet Control Station)
2. Draadloze deurbel
3. Smartphone met de KlikAanKlikUit-app

Zo werkt het:

Stap 1: Maak een regel aan
Open ‘Regels’ en druk rechtsboven op + om een regel aan te maken. Geef bij ‘Geavanceerd – Regel’ de gewenste naam op van de regel – in dit geval ‘Deurbel overdag’ – en klik op OK.

Stap 2: Voeg een trigger toe
Druk bij ‘Trigger’ op + en kies de trigger ‘Deurbel wordt ingedrukt’. Selecteer vervolgens uw apparaat. Klik nu rechtsboven op het vinkje.

Stap 3: Stel voorwaarden in
Druk op de + bij ‘Voorwaarden’ en kies voor ‘Binnen tijdvak’. Dit is het tijdvak waarin u wilt dat de gong geluid maakt. Stel vervolgens de starttijd, eindtijd en dagen vast.  Klik nu rechtsboven op het vinkje.

Stap 4: Kies een actie
Druk nu op de + bij ‘Acties’, kies ‘push notificatie’ en stel de berichttekst in. Vink ook de deurbel aan om deze in te stellen. Sla de acties op door rechtsboven op het vinkje te klikken. Druk tot slot nogmaals op het vinkje om de regel op te slaan.

Stap 5: maak een regel aan
Om te zorgen dat je ’s avonds alleen een push notificatie ontvangt, doe je nagenoeg hetzelfde: Open ‘Regels’ en maak een nieuwe regel aan. Geef ook deze regel een naam – Deurbel avond’.

Stap 6: Voeg een trigger toe
Kies nu de trigger ‘Deurbel wordt ingedrukt’ en stel het tijdvak in waarop u alleen een push notificatie wil ontvangen.

Stap 7: Sla de actie op
Kies bij ‘Actie’ alleen een push notificatie en sla deze op middels het vinkje om uw regel te voltooien. Druk vervolgens nogmaals op het vinkje om de regel op te slaan.