Nu het vroeger donker wordt, moet ook het licht steeds vroeger aan. Wellicht heb je je verlichting al geautomatiseerd met behulp van timers, maar het probleem is dat deze geen rekenen houden met de seizoenen. De kans is groot dat je lampen pas aan gaan als het buiten al een tijdje donker is.

Door gebruik te maken van de app-functie ‘Zonsopkomst/ondergang’ (als je gebruik maakt van het Internet Control Station) zet je verlichting iedere dag op precies het juiste moment aan of uit.

Voor al je verlichting
De functie ‘Zonsondergang/opkomst’ is een handig hulpmiddel om meerdere lampen tegelijk te automatiseren. Zo stel je eenvoudig in dat alle sfeerlampen tegelijk aan gaan zodra de zon ondergaat. En is het bedtijd, dan gaan ze dankzij de ingestelde eindtijd tegelijk weer uit.

Schakel je tuinverlichting/buitenlampen met KlikAanKlikUit, bijvoorbeeld met de nieuwe AGC-3500 buitenstekkers en wil je dat de verlichting de hele nacht brandt? Geen probleem. Gebruik de functie ‘Zonsopkomst’ om je lampen uit te zetten zodra de zon weer opkomt.

Dit heb je nodig:

1. Smart Bridge (of Internet Control Station) of schemersensor
2. Smartphone met de KlikAanKlikUit-app
3. KlikAanKlikUit-ontvanger, zoals een buitenstekker AGC-3500

Zo werkt het:

Stap 1: Zet de ontvangers in de app
Zorg dat je ontvangers in de app te vinden zijn. Voeg de apparaten die je wil automatiseren toe.

Stap 2: Maak een regel aan
Ga naar ‘Regels’ en druk op + om een regel toe te voegen.

Stap 3: Stel een timer in
Kies ‘Timer instelhulp’ en geef je timer een naam.

Stap 4: Stel een begintijd in
Kies ‘Zonsondergang’ en optioneel voor ‘verschuiving’ om bijvoorbeeld een half uur voor zonsondergang (bij schemering) al de verlichting in te schakelen. Druk op volgende.

Stap 5: Selecteer data
Kies de dagen en maanden waarop de regel moet gelden. Dankzij de functie ‘Zonsondergang’ houdt de app rekening met de seizoenen en dus de tijd dat de zon ondergaat en opkomt.

Stap 6: Kies op verlichting
Selecteer ‘AAN’ bij alle lampen/ontvangers die bij zonsondergang aan moeten gaan. Druk vervolgens op het vinkje.

Stap 7: Apparaten uitzetten?
De app vraagt nu of je ook een timer voor uitschakelen wil toevoegen. Kies ‘Ja’ en kies een vaste tijd of zonsopkomst als je wil dat je lampen uit gaan zodra het licht wordt (handig bij bijvoorbeeld tuinverlichting.